Hilhorst, Niemöller en Rijpkema genomineerd voor politieke boekenprijs

Prinsjesboekenprijs, die op 16 september wordt uitgereikt, gaat sinds 2013 naar het beste politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar.

Frank Westerman krijgt in september vorig jaar de Prinsjesboekenprijs uitgereikt door Ank Bijleveld, de Commissaris van de Koning in Overijssel.
Frank Westerman krijgt in september vorig jaar de Prinsjesboekenprijs uitgereikt door Ank Bijleveld, de Commissaris van de Koning in Overijssel. Foto ANP / Martijn Beekman

Pieter Hilhorst, Joost Niemöller en Bastiaan Rijpkema zijn de drie auteurs die dit jaar kans maken op de Prinsjesboekenprijs. Deze prijs gaat sinds 2013 naar het beste politieke boek van het afgelopen parlementaire jaar.

PvdA-politicus Hilhorst dingt mee met De belofte. Over macht, idealisme en politiek. Niemöller is de auteur van De verschrikkelijke Janmaat. Nederland en de Centrumpartij. Rijpkema schreef Weerbare democratie. De grenzen van de democratische tolerantie. De genomineerden zijn deze vrijdag bekendgemaakt.

De prijs, een oorkonde en 2.500 euro, wordt op 16 september in de aanloop naar Prinsjesdag (20 september) uitgereikt. Afgelopen jaar won Frank Westerman de prijs met De slag om Srebrenica. De prijs maakt deel uit van het Prinsjesfestival dat later deze maand wordt gehouden. Oud-politicus en voormalig directeur van ProDemos Kars Veling is juryvoorzitter.

Deze zaterdag volgt een recensie van de genomineerde boeken in NRC.