Voetbal

Amerikaanse bond geeft Nigel de Jong trap na

„Totally happy”, was hij in de Verenigde Staten, zei hij begin vorige maand in een interview met NRC. Toch verruilde Nigel de Jong woensdag op de slotdag van de transfermarkt de Verenigde Staten voor Turkije. Hij vertrekt bij Los Angeles Galaxy en stapt over naar Galatasaray, waar hij herenigd wordt met generatiegenoot Wesley Sneijder, met wie hij jarenlang bij Ajax speelde. De Jong (31) tekende een contract voor twee jaar bij de Turkse topclub.

Tot groot genoegen van de Major League Soccer, de Noord-Amerikaanse voetbalbond. Die maakte een niet erg complimenteus afscheidsfilmpje voor de international, die de laatste tijd niet meer wordt opgeroepen maar nog graag wil uitkomen voor het Nederlands elftal. De Jong zou alleen maar kaarten hebben gepakt, verschrikkelijke tackles gemaakt hebben en aanvallend niks toegevoegd hebben, is de teneur in het filmpje van de Noord-Amerikaanse bond.

LA Galaxy was op haar beurt niet erg blij dat zij in verband gebracht werd met het filmpje. Galaxy heeft niets te maken met de video, maakte de club duidelijk. ‘It’s really not that hard to figure out who made it, pal’, meldde de club op het Twitteraccount. Anderen hadden juist opmerkingen over de inhoud van de boodschap. Want hoe kon je een verdedigende middenvelder afrekenen op de hoeveelheid doelpunten?

    • Steven Verseput