Vluchtelingencrisis

Paus gaat sectie migranten zelf leiden

Paus Franciscus heeft woensdag een reorganisatie van het Vaticaan aangekondigd waarbij hij zelf de sectie Vluchtelingen binnen het Vaticaan op zich neemt. De katholieke staat maakte dat woensdag bekend in een pauselijk motu proprio, Latijn voor ‘op eigen initiatief’. De reorganisatie houdt in dat vier kantoren binnen het Vaticaan verdergaan als één dicasterie. Dat is te vergelijken met een soort ministerie. Binnen het Vaticaan bestaan er nu nog verschillende afdelingen die gaan over immigratie en gezondheidswerkers, recht en vrede en menselijke en christelijke ontwikkeling. Binnen dit dicasterie, dat op 1 januari van kracht wordt, neemt de paus de portefeuille vluchtelingen onder zijn hoede. Met de reorganisatie komt de paus een belofte na die hij deed na zijn aantreden, drie jaar geleden. (Reuters)

    • Guus Ritzen