Vijf doden in Alaska na botsing in de lucht

De brokstukken liggen verspreid over een groot gebied. De oorzaak is nog niet bekendgemaakt.

Archiefbeeld van een Cessna 208 Caravan, zoals betrokken was bij het ongeluk. Het toestel op de foto was niet betrokken bij het ongeluk. Foto CC / Brian Fuller / Flickr

Bij een botsing tussen twee kleine vliegtuigen in de lucht boven Alaska zijn alle inzittenden om het leven gekomen. Vermoedelijk waren er vijf mensen aan boord. Het ongeluk gebeurde ten noordwesten van het plaatsje Russian Mission, meldt persbureau AP. Die plek is alleen bereikbaar per helikopter.

De twee toestellen die bij het ongeluk betrokken waren, waren een Cessna 208 Caravan met drie inzittenden en een Piper PA-18 Super Cub met twee mensen aan boord. De eigenaren van de vliegtuigen, respectievelijk luchtvaartmaatschappij Hageland Aviation en jacht- en visreisorganisator Renfro’s Alaskan Adventures, willen of kunnen nog niet op het bericht reageren.

Archiefbeeld van een Piper PA-18 Super Cub van Renfro’s Alaskan Adventures. De tekst gaat verder onder de foto.

Onderzoekers van de National Transportation Safety Board zijn onderweg naar de plek van het ongeluk. De brokstukken liggen verspreid over een groot gebied. Over de oorzaak van de botsing is nog niets bekendgemaakt. De lokale autoriteiten melden volgens lokale media dat de slachtoffers allen mannen zijn van 21 tot 48 jaar oud.

    • Bastiaan Nagtegaal