De Thuiskok: Mojito-ijslolly’s

Zo, het is bijna weekend en dus tijd voor een borrel. In de vorm van een ijsje welteverstaan. Laatst stond ik bij een ijskraam waar de eigenaar een prijsvraag had uitgeschreven voor een nieuwe smaak. De eerste smaak die ik en mijn vriendin konden bedenken was een scroppino-sorbet. Niet alleen omdat de combinatie van citroensorbet met wodka ons favoriete toetje is, maar ook omdat er natuurlijk al ijs inzit. Vandaag verwerken we een andere welbekende cocktail in ijs: de mojito.

Breng het water en de suiker al roerende aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Giet het suikerwater in de keukenmachine en voeg de rum, de helft van de muntblaadjes, het soda water en limoensap toe. Meng goed door elkaar. Vul de ijsvormpjes met het mengsel, zet er houten stokjes in en voeg als laatst één schijfje limoen en één blaadje munt per ijsje toe. Laat de ijsjes gedurende 6-8 uur hard worden in de vriezer. Als je ijsvormpje geen stokjeshouder heeft, voeg je de houten stokjes na ongeveer 1-2 uur toe wanneer het mengsel al iets bevroren is.

    • Sam de Voogt