Thuiskok: Hulkmagnums

Er lijkt tegenwoordig wel wekelijks een film over een nieuwe superheldenfilm uit te komen. Je moet tegenwoordig wel groot fan zijn om nog te weten welke superkrachten de nieuwe helden nu weer bezitten. Bij het Hulkijs is dat gelukkig niet nodig: dit ijsje heeft geen superkrachten, maar enkel dezelfde kleur als het groene monster met agressieproblemen.

Het is wel handig om een keukenmachine of staafmixer bij de hand te hebben, anders wordt het lastig alle ingrediënten goed te mixen; iets dat essentieel is voor ijs. Wil je trouwens echte magnumijsjes, zoals Marleen Visser de hulk-ijsjes in haar boek Altijd ijs vormgeeft, dan zul je wel een vorm voor die ijsjes moeten kopen.

Pureer de avocado, kokosmelk, honing, het limoensap, matchapoeder, de banaan, het zeezout en eventueel de kokosbloesemsuiker in de keukenmachine tot een egale massa. Meng de helft van de pistachenoten door het mengsel, verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet er houten stokjes in. Laat de ijsjes gedurende 6-8 uur hard worden in de vriezer. Smelt de chocolade au bain-marie, voeg de kokosolie toe en meng goed. Doop de magnums voor de helft schuin in de chocolade en strooi er direct de rest van de pistachenoten overheen. Laat de chocolade even hard worden en leg de ijsjes dan op een plankje. Zet de ijsjes in de vriezer of eet ze direct op.

    • Sam de Voogt