Ook Hogenkamp onderuit op US Open

De Nederlandse verloor in de tweede ronde in twee sets van de als 31ste geplaatste Hongaarse Timea Babos.

Richèl Hogenkamp afgelopen dinsdag in haar eerste rondepartij. Foto Joe Scarnici/Getty Images

Tennister Richèl Hogenkamp is in de tweede ronde van de US Open uitgeschakeld. De Doetinchemse verloor in twee sets van de als 31ste geplaatste Hongaarse Timea Babos. Met de exit van Hogenkamp is er geen enkele Nederlandse tennisser meer actief in het enkelspel van het grandslamtoernooi.

De 24-jarige sporter was kansloos tegen de Hongaarse die ruim 130 plekken hoger staat op de wereldranglijst. Al binnen een half uur had Babos de eerste set binnen. Ze brak Hogenkamp daarin meermaals om vervolgens met 6-2 te winnen.

In het tweede bedrijf ging de Nederlandse beter van start en liep via een break uit naar een 4-2 voorsprong. Ze kon dat voortvarend begin echter niet vasthouden: door winst van vier games op rij trok de Hongaarse de wedstrijd naar zich toe.

Wel Nederlanders actief in dubbelspel

Eerder al werden Robin Haase en Kiki Bertens uitgeschakeld in de eerste ronde van het Amerikaanse toernooi. In het dubbelspel zijn nog wel Nederlanders actief. Zo won Bertens woensdag haar eerste wedstrijd met vaste partner Johanna Larsson. Ook de beste dubbelspeler van Nederland, Jean-Julien Rojer is ook nog actief in het dubbelspel, evenals Robin Haase die donderdag met zijn Nieuw-Zeelandse partner Artem Sitak won van het Amerikaanse duo Denis Kudla en Dennis Novikov: 6-4 en 6-2.

    • Jorg Leijten