Honger

Venezuela protesteert

FOTO Reuters

Honderdduizenden tegenstanders van de regering van president Nicolás Maduro gingen donderdag de straat op, vooral in de hoofdstad Caracas. De bevolking wil dat Maduro vertrekt; door economisch wanbeleid, inflatie en misdaad verkeert Venezuela op de rand van chaos. Met bijna een miljoen mensen was het protest in Caracas volgens de oppositie het grootste in een decennium. Onder de demonstranten was oppositieleider Enrique Capriles (hij houdt de vlag vast). De oppositie wil een referendum afdwingen om Maduro te kunnen afzetten. Alleen vertraagt de regering de procedures.

Volgens Maduro, wiens aanhangers donderdag ook massaal demonstreerden, was het protest een couppoging. Hij liet afgelopen week een reeks oppositieleiders arresteren. Enkele journalisten die woensdag landden om de demonstratie te verslaan mochten het land niet in.

    • Maartje Somers