Een jazzplaat die tolt van energie

Als kind leerde het jonge Britse, in Nederland woonachtige talent Dominic J. Marshall klassieke piano, als tiener verdiepte hij zich in elektronische beats. Dat leidde tot producties als beatmaker onder de naam DJM. Als jazzpianist en componist ontwikkelde hij zich op conservatoria. Bij de Dutch Jazz Competition sleepte hij in 2014 de prijs voor beste solist binnen. Het afgelopen jaar toerde hij met nu-jazz band The Cinematic Orchestra. Nu is er een album waarop blijkt hoe Marshall aan het uitgroeien is tot interessante muzikale smaakmaker. The Triolithic is breed ingestoken, heeft slagkracht en tolt van energie. De pianist laat zich voor zijn dynamische, van elektronica doordrenkte jazz bijstaan door vrienden zoals de inventief drummende Jamie Peet.

    • Amanda Kuyper