documentaireserie

Ajouad: kaaskop of mocro? NPO 3, 21.05-21.55u.

Presentator Ajouad El Miloudi (1987) – onder meer bekend van Keuringsdienst van Waarde – werd in Amsterdam geboren als Marokkaanse Nederlander. Hoewel hij in Nederland ter wereld kwam, vertelde Patty Brard hem in een weggeknipte scène van Ranking the stars: „Rot op naar je eigen land, ga terug naar Marokko.” Die uitspraak zorgde voor een mediarel in de aanloop naar de vierdelige reportageserie van Ajouad over zijn eigen identiteit en de Marokkaanse cultuur. Hij vraag zich af hoe Nederlands en Marokkaans hij eigenlijk is. En wat doet die gespletenheid tussen de twee culturen met hem? Ook gaat hij in op thema’s als liefde, seksualiteit, status en imago. Zo gaat de eerste aflevering onder meer over de gevoeligheid rondom homoseksualiteit. Hij praat daarover met de organisatoren van de Marokkaanse Gay Pride-boot. Ook gaat Ajouad voor het eerst een gesprek aan met zijn vader over relaties en gevoelens. Verder duikt hij in Sihr,Marokkaanse Voodoo, iets wat veel wordt toegepast om de liefde te beïnvloeden. Aan het einde van iedere aflevering reflecteert Ajouad op de thema’s met de Marokkaanse psychologe Najat Rabbae.

    • Auteur Onbekend