De Grote Narcosquiz, feit of fictie?

Feit en fictie over narcos in tv-series lopen steeds meer in elkaar over. Weet jij ze van elkaar te onderscheiden?

Pablo Escobar is al bijna een kwart eeuw dood, maar de beruchte baas van het Colombiaanse drugskartel is springlevend in de populaire cultuur. Deze vrijdag gaat het tweede seizoen van de Netflix-serie Narcos over zijn leven in première. Het genre van de ‘narconovela’ bloeit in Latijns-Amerika al enige jaren en in Hollywood zijn maffia- en drugsseries ook allesbehalve nieuw. Maar in de producties die de komende tijd op stapel staan, dienen echte drugsbazen als Escobar en zijn hedendaagse Mexicaanse opvolger Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán als inspiratiebron. Feiten overtreffen daarbij soms de fictie. Weet jij nog wat waar is?

Kies een van de antwoorden