Benefiet met duizend euro per kaartje

Youp helpt Beauforthuis in Austerlitz renoveren

Wie dinsdagavond Youp van ’t Hek zag optreden in het Beauforthuis in de Utrechtse gemeente Austerlitz, heeft duizend euro per kaartje betaald. Dat moest 100.000 euro opleveren voor de renovatie van het dak en de klokkentoren van het uit 1861 daterende kerkgebouwtje.

De cabaretier werd gevraagd de renovatie van het theater mogelijk te maken met een benefietoptreden. Hij kwam zelf met de suggestie dat men in deze „kapitaalkrachtige regio” duizend euro per kaartje kon vragen, zodat het benodigde geld ruimschoots kon worden opgebracht door de bestaande 160 zitplaatsen in het zaaltje. Daardoor hoefde men niet uit te wijken naar een andere, grotere zaal.

De totale opbrengst bedroeg ten slotte 116.000 euro – genoeg om ook de bestrating te vernieuwen. (NRC)