Waar haalden de belangrijkste Europese competities hun spelers vandaan?

Bekijk in deze tool waar de spelers in de Europese competities naartoe verhuisden en welke bedragen daarmee gemoeid waren.

Manchester United vestigde deze zomer een transferrecord door Paul Pogba voor 105 miljoen euro over te nemen van Juventus.
Manchester United vestigde deze zomer een transferrecord door Paul Pogba voor 105 miljoen euro over te nemen van Juventus. Foto Reuters / Darren Staples

Woensdagnacht sloot de Nederlandse transfermarkt. Voetbalclubs mogen nu geen nieuwe spelers meer aankopen en zullen het tot de winter met hun selectie moeten doen. Ook in de meeste andere Europese competities is de transferperiode afgelopen.

Op basis van gegevens van Transfermarkt.nl heeft NRC de transfers van deze zomer in een tool in kaart gebracht. Bekijk waar eredivisiespelers naartoe verhuisden, waar de Premier League zijn spelers vandaan haalde en wat de grootste transfers in de Bundesliga waren.

Lees ook wat vier mensen uit de voetbalwereld over de transferperiode zeggen: “De interesse in het buitenland voor eredivisiespelers is gering”

Selecteer een land en “In” of “Uit” om te zien waar spelers vandaan komen en heengaan.

In deze tool zijn alleen spelers opgenomen die van land zijn veranderd en waarvan een transferbedrag bekend is. Spelers die transfervrij overkomen of die zijn gehuurd, zijn niet meegenomen. Per land is alleen het equivalent van de eredivisie geanalyseerd.