Vier winnaars NRC Charity Awards 2016

De NRC Charity Awards gaan naar Women on Wings, Centrum Internationale Kinderontvoering en Microkrediet voor Moeders.

Women on Wings - Creatie Isabelle Griffioen

Women on Wings, Centrum Internationale Kinderontvoering en Microkrediet voor Moeders zijn de winnaars van de vakjuryprijzen van de NRC Charity Awards 2016. De Publieksprijs is gewonnen door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. De awards zijn woensdag 31 augustus uitgereikt door Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, in Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

De NRC Charity Awards waren dit jaar anders van opzet dan voorgaande jaren. Voor de editie van dit jaar is NRC een samenwerking aangegaan met de Willem de Kooning Academie, een internationaal toonaangevende academie voor bachelor- en masteropleidingen in media, art, design, leisure en education. NRC heeft aanstormend talent van de Willem de Kooning Academie gevraagd om een campagne te ontwikkelen voor een goed doel. 225 goede doelen hebben een motivatie ingestuurd. Op basis van deze motivaties heeft NRC 23 goede doelen geselecteerd waarvoor de studenten van Willem de Kooning Academie aan de slag zijn gegaan.

Een vakjury bestaande uit Peter Vandermeersch, Pepijn Rooijens (Creatief Directeur Lemz), Krista Rozema (Art Director KesselsKramer) en Nils Adriaans (Hoofdredacteur Creatie) heeft de 23 advertenties beoordeeld op vormgeving, het gebruik van beeld en de kracht van de boodschap. Vandermeersch: “De drie winnaars die wij als vakjury hebben geselecteerd, trokken direct visueel de aandacht.” De publieksprijs werd uitgereikt aan het goede doel met voor het publiek de meest indrukwekkende advertentie. In totaal zijn er 10.529 stemmen uitgebracht.