Twello

Passagiers uren vast na treinongeluk

Circa 350 tot 400 reizigers zijn woensdagmiddag met een speciale evacuatietrein ontzet nadat hun trein bij Twello op een auto was gebotst. De inzittenden van de internationale trein tussen Amsterdam en Berlijn moesten circa anderhalf uur wachten op ontruiming omdat zo’n operatie op een brug, waarop de trein stond, niet is toegestaan, aldus de NS. De trein werd bij het ongeluk volgens de NS zodanig beschadigd dat hij niet voor- of achteruit kon worden gereden. De passagiers bleven ongedeerd. De trein kwam rond 14.30 uur in botsing met de auto, bestuurd door een 34-jarige man uit Twello. Die reed op een spoorwegovergang in de Stationsstraat tegen de trein aan. Hij is zwaargewond met een helikopter naar een ziekenhuis gebracht. Het treinverkeer tussen Deventer en Apeldoorn was woensdagavond nog gestremd. (ANP)