taxidienst

Google bindt strijd aan met Uber in carpoolen

Google gaat een proef doen met een dienst om ritten te delen. Het technologiebedrijf wil de dienst, die lijkt op de carpooldienst van Uber, aanbieden via zijn navigatie-app Waze. Dat meldde de zakenkrant The Wall Street Journal dinsdag op basis van informatie van een ingewijde. Bestuurder David Drummond van Google-moederbedrijf Alphabet trad onlangs terug uit het bestuur van Uber wegens tegengestelde belangen. Google stak zelf drie jaar geleden 250 miljoen dollar in Uber. Drummond (53) zat sindsdien het bestuur van Uber. Google lijkt vooralsnog geen plannen te hebben om een taxidienst op te zetten, zoals die waarmee Uber groot is geworden. Uber heeft UberPOOL nog niet in Nederland aangekondigd, maar deelnemers kunnen zich al wel aanmelden. (ANP)