Somalië

Zelfmoordaanslag in Mogadishu: 22 doden

Bij een zelfmoordaanslag dinsdag in de regeringswijk van de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn ten minste 22 doden gevallen. Er vielen zeker vijftig gewonden. Een zelfmoordterrorist liet een vrachtwagen vol met explosieven ontploffen nabij het presidentieel paleis en twee hotels in de hoofdstad. De aanslag is opgeëist door de islamitische terreurbeweging Al-Shabaab. In een van de hotels was op het moment van de aanslag een bijeenkomst van veiligheidsfunctionarissen. Mogelijk waren zij het doelwit. Al-Shabaab wil strikte islamitische wetgeving, de sharia, invoeren in het land, en wil dat de vredesmissie van de Afrikaanse Unie, betsaande uit 22.000 militairen het land verlaat. De moslimextremisten werden in 2011 uit de Somalische hoofdstad verdreven, maar plegen nog altijd veel aanslagen. (AP)