Presidentsverkiezingen VS

Trump naar Mexico op uitnodiging Peña Nieto

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump bezoekt deze woensdag Mexico op uitnodiging van de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto, voorafgaand aan een toespraak in Arizona over illegale immigratie. Dat heeft Trump laten weten via Twitter tijdens een bezoek aan de staat Washington. Trump, die Mexicanen heeft afgeschilderd als verkrachters en criminelen, probeert zijn positie over immigratie, het belangrijkste thema van zijn campagne, te verzachten. Tijdens de voorverkiezingen heeft hij gezegd 11 miljoen illegale immigranten te willen deporteren en een muur te willen bouwen langs de Amerikaans-Mexicaanse grens. Peña Nieto, die Trump heeft vergeleken met Hitler, heeft ook de Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton uitgenodigd. (AP)