Nog een dodelijk slachtoffer na aanval trein Zwitserland

Een 34-jarige vrouw en de dader zelf bezweken al eerder aan hun verwondingen.

Politieonderzoek bij de trein waarin de aanval plaatsvond.
Politieonderzoek bij de trein waarin de aanval plaatsvond. Foto AFP

Een van de Zwitserse treinpassagiers die eerder in augustus werd verwond door een man die op hen instak en overgoot met een brandbare vloeistof, is alsnog aan haar verwondingen overleden. Een 34-jarige vrouw kwam al eerder om het leven ten gevolge van de aanval. Ook de dader zelf bezweek aan brandwonden.

De aanval vond plaats kort voor de plaats Salez bij de grens met Liechtenstein. Bij de aanval stak de dader lukraak in op treinpassagiers, waarbij zes gewonden vielen. Twee van hen hebben het dus niet overleefd. De dader zette de wagon waarin hij zich bevond in brand. Een man die op het perron van het station in Salez stond te wachten heeft volgens de politie erger voorkomen. Hij wist de dader, die inmiddels in brand stond, uit de trein te trekken.

Wat de beweegredenen van de dader waren, is nog altijd niet bekend.