kunstmest

‘Potash en Agrium onderzoeken fusie’

De Canadese kunstmestfabrikanten Potash en Agrium werken aan een fusie. Dat melden ingewijden aan financieel persbureau Bloomberg. Met het samengaan willen de Canadese bedrijven sterker staan tegen dalende prijzen en teruglopende uitgaven door boeren. Potash heeft een marktwaarde van ongeveer 14,6 miljard dollar (13,1 miljard euro), Agrium is ongeveer 13,2 miljard dollar (11,9 miljard euro) waard op de beurs. De bedrijven zouden mogelijk volgende week al naar buiten treden over de samenwerking. Kunstmestfabrikanten kampen met gedaalde prijzen voor gewassen, waardoor de uitgaven van agrariërs onder druk staan. De prijs van Potash, het gelijknamige kunstmestmerk van de onderneming, is het afgelopen jaar met eenderde gedaald. Daarnaast zijn kopers in India en China terughoudender geworden. (ANP/ Bloomberg)