Voetbal

‘Akkoord Ajax en Twente over transfer Ziyech

Ajax heeft overeenstemming bereikt met FC Twente over de overname van Hakim Ziyech. Dit meldde De Telegraaf dinsdagochtend. De Amsterdamse club zou elf miljoen euro betalen voor de 23-jarige spelmaker. De voetballer van het jaar in Marokko tekent bij Ajax een contract voor vijf seizoenen. Eerder deze maand leek een transfer van Ziyech naar Amsterdam af te ketsen, toen Ajax-trainer Peter Bosz stelde over voldoende middenvelders te beschikken in zijn huidige selectie. Maar na de slechte resultaten van de laatste weken – met een thuisnederlaag tegen Willem II en de uitschakeling in de Champions League tegen het Russische Rostov – zette Ajax alsnog alles op alles om Ziyech te halen. De trefzekere en technisch sterke speler stond ook in de belangstelling van buitenlandse clubs. (NRC)

    • Harry Meijer