US Open

Robin Haase verliest van qualifier in eerste ronde

Tennisser Robin Haase is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open. De Hagenaar verloor in vijf sets van de Australiër James Duckworth: 6-4, 5-7, 3-6, 6-4 en 3-6. Haase was de eerste Nederlander die in actie kwam op het Amerikaanse grandslamtoernooi. Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn de Nederlandse deelnemers bij de vrouwen. Voor de 24-jarige Duckworth betekende het de eerste keer dat hij op de US Open doordrong tot de tweede ronde. De nummer 195 van de wereld had een wildcard gekregen voor de laatste grand slam van dit jaar. Haase staat na een sterke zomer 62e op de wereldranglijst. Titelverdediger en nummer één geplaatst Novak Djokovic bereikte de tweede ronde door een overwinning in vier sets op de Pool Jerzy Janowicz: 6-3, 5-7, 6-2 en 6-1. (ANP)

    • ---