Robin Haase verliest in eerste ronde US Open

Nummer 195 van de wereld James Duckworth was in vijf sets te sterk.

Robin Haase op archiefbeeld.
Robin Haase op archiefbeeld. Foto Koen Suyk / ANP

Tennisser Robin Haase heeft voor de derde keer dit jaar niet weten te winnen in de eerste ronde van een Grand Slam. Bij de US Open werd Haase uitgeschakeld door de Australische nummer 195 van de wereld James Duckworth. In vijf sets moest Haase zijn meerdere erkennen in de 24-jarige Duckworth, die met een wildcard tot het hoofdtoernooi was toegelaten: 6-4, 5-7, 3-6, 6-4, 6-3.

Alleen op Wimbledon wist Haase dit jaar zijn eerste rondepartij te winnen, maar toen was het een wedstrijd later alweer over voor de huidige nummer 62 op de wereldranglijst. Haase is de enige Nederlandse man die zich had geplaatst voor de US Open. Bij de vrouwen doen Kiki Bertens en Richel Hogenkamp mee. Bertens is als 20ste geplaatst in New York en speelt in de eerste ronde tegen Ana Konjuh, de Kroatische nummer 92 van de wereld.

Favorieten

De absolute toppers bij de mannen hadden niet al te veel moeite om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Serviër Novak Djokovic, nummer één op de plaatsingslijst, won in vier sets van Jerzy Janowicz uit Polen. Spanjaard Rafael Nadal (4) ontdeed zich in straight sets van de Oezbeek Denis Istomin.

Bij de vrouwen kwamen de nummer twee van de plaatsingslijst Angelique Kerber (Duitsland) en nummer drie Garbiñe Muguruza (Spanje) in actie. Kerber had geen game verloren toen haar tegenstander Polona Hercog uit Slovenië in de tweede set opgaf, Muguruza had drie sets nodig om de Belgische Elise Mertens te verslaan.