Reality: Herrie op De Bosbaan

©

Herman den Blijker en Willem Reimers zijn terug met een vervolg op Herrie in Hotel Spaander. Net als in die serie moeten de twee een zaak van de ondergang redden, in dit geval het verloederde Grand Café De Bosbaan in Amsterdam. De Bosbaan wordt al acht jaar gerund door Ab en Evert Schilder, de eigenzinnige broers die we ook kennen van het Volendamse Hotel Spaander. Na die serie zei Den Blijker dat hij nooit meer wilde werken met de familie Schilder. Maar conflictsituaties leveren vermakelijke tv op, zullen de makers gedacht hebben. En dus gaan Den Blijker en Reimers toch weer met de broers aan de slag. De tent ziet niet uit. Den Blijker: „Het lijkt wel een slecht gesubsidieerd clubhuis van de padvinderij, man. Een verrot gebit.” De stemming onder het personeel heeft ook een dieptepunt bereikt. De eerste stap: een bijeenkomst met Ab en zijn werknemers. Hij gaat er lekker in: „Leen een miljoentje van de bank en ga zelf ‘es een horecatentje beginnen.” De jonge generatie van de familie begrijpt de problemen beter. Krijgen Den Blijker en Reimers deze keer wel de ruimte om dingen te veranderen?

RTL 4, 21.30-22.30u.