Met futuristische ruimtewapens en laserschilden de vijand te lijf

Hoewel It’s a Space Thing overduidelijk inspiratie geput heeft uit klassiekers Galaga en Space Invaders doet het spel het meest denken aan het recent verschenen Gangfort. Ook hier draait het om overleven en een meedogenloze tegenstander – allemaal in een vuige 8-bit omgeving. In It’s a Space Thing vecht je in rondes tegen de computer of een tegenstander van vlees en bloed (net zoals in de Team Fortress-kloon). In een beeldscherm dat in tweeën is gedeeld moet je de tegenstander boven je (of onder je) met futuristische ruimtewapens in miljarden moleculen opblazen. Met alleen je strategische inzicht en – misschien wel belangrijkere – laserschilden die je kunt opwerpen kun je overleven. Versla je je tegenstander, dan ga je door naar de volgende ronde. Waar je precies hetzelfde overlevingskunstje moet opvoeren. It’s a Space Thing is zeker de eerste tien rondes erg leuk; de spanning giert door je lichaam en je kunt niet wachten op de volgende eliminatie. Ondanks de toevoeging van moeilijke eindbazen is deze game echter vooral veel van hetzelfde.