Justitie

Acht jaar cel geëist voor veroorzaken ongeluk A2

Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel geëist tegen de man die eind 2015 een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A2. Het OM acht doodslag en poging tot doodslag bewezen. Ook eist de officier van justitie intrekking van het rijbewijs voor tien jaar. Dat de strafeis zoveel zwaarder is dan gebruikelijk bij een verkeersongeval, komt doordat justitie er rekening mee houdt dat de verdachte, de 46-jarige Neil van der L., met opzet het ongeluk veroorzaakte. Van der L. reed 217 kilometer per uur op het moment van de aanrijding, er zijn geen remsporen gevonden en na het ongeluk vertoonde hij „opgewekt” gedrag. In de auto waarop hij botste zaten zeven mensen. Een 42-jarige inzittende kwam om, de zes anderen raakten zwaargewond. Volgens experts was Van der L. onder invloed van speed en ontoerekeningsvatbaar. (NRC)

    • Auteur Onbekend