Formule 1

Jan Lammers neemt het op voor Max Verstappen

Jan Lammers neemt Max Verstappen in bescherming. Volgens de voormalig Formule 1-coureur moet de Nederlander zich niets aantrekken van de harde kritiek die hij kreeg na de Grote Prijs van België. „Max is de steen in de vijver van de Formule 1 en dit zijn de rimpels die dat teweegbrengt”, zei Lammers maandag. „Niet iedereen vindt het geweldig dat hij de gevestigde orde naar huis rijdt.” Verstappen beleefde zondag op Spa-Francorchamps een enorme deceptie. Tienduizenden fans zagen hun favoriet al in de eerste bocht botsen met Kimi Räikkönen. Verstappen vocht vervolgens een verbeten duel uit met de Fin, die riep dat de Nederlander hem van de baan wilde rijden. Räikkönen kreeg bijval van Niki Lauda, die openlijk stelde dat Verstappen rijp is voor een bezoekje aan de psychiater. (NRC)

    • Harry Meijer