Storing stekkerdoos oorzaak van brand Krabbendijke

Twee mensen kwamen bij de brand om het leven.

Huldpdiensten aan het werk bij het verzorgingshuis in Krabbendijke waar een brand heeft gewoed.
Huldpdiensten aan het werk bij het verzorgingshuis in Krabbendijke waar een brand heeft gewoed. Foto ANP

De brand in een verzorgingshuis in Krabbendijke van afgelopen zondag, waarbij twee bewoners om het leven kwamen, is veroorzaakt door een storing in een stekkerdoos. De technische recherche van de Politie Zeeland deed de afgelopen dagen onderzoek naar hoe het vuur heeft kunnen ontstaan en kwam tot die conclusie.

Zondagmiddag rond vijf uur brak het vuur uit in een appartement op de tweede verdieping van verzorgingshuis Nieulande. Hoewel het brand gauw onder controle was, brandde het appartement volledig uit. Vier bewoners raakten gewond door brand, van wie twee zwaar. Een zwaargewonde ligt nog in het ziekenhuis.

Een aantal appartementen is niet langer bewoonbaar. Twaalf bewoners zijn tijdelijk ondergebracht bij familie, meldt ANP.