Al-Qaeda

Tien maanden cel voor Syrische asielzoeker

De 19-jarige Syrische asielzoeker Mohanned B. is tot tien maanden cel veroordeeld voor deelneming aan een terroristische organisatie. Volgens de rechtbank in Rotterdam heeft de verdachte een rol gespeeld bij Al-Qaeda. De uitspraak is opvallend omdat justitie vrijspraak had geëist wegens gebrek aan bewijs. De rechter oordeelt nu dat de verdachte een periode een „meer of minder betrokken rol” vervulde bij terreurgroep Al-Qaeda. Uit een foto op zijn mobiel was volgens de rechtbank af te leiden dat B. een gewapend lid was van de organisatie. Of hij daadwerkelijk heeft gevochten, is niet vastgesteld. De Syriër werd aangehouden nadat hij aan zijn medebewoners op de asielzoekersboot in Zaandam vertelde dat hij bij een terreurbeweging zat. B. zei later slechts op te scheppen. (NRC)

    • Auteur Onbekend