Ajax bevestigt: Hakim Ziyech voor vijf jaar vastgelegd

De Amsterdammers tellen 11 miljoen euro neer voor de 23-jarige spelmaker uit Dronten.

Hakim Ziyech in een wedstrijd tegen Feyenoord in 2015.
Hakim Ziyech in een wedstrijd tegen Feyenoord in 2015. Foto: Kay in 't Veen

Ajax versterkt zich een dag voor het verstrijken van de deadline van de transfermarkt met Hakim Ziyech. De 23-jarige aanvallende middenvelder komt voor 11 miljoen euro over van FC Twente en tekende dinsdag in Amsterdam een contract voor vijf jaar, zo meldt de club op de website.

Interim-directeur Onno Jacobs liet aan De Telegraaf weten weten blij te zijn met de transfer. Jacobs spreekt van een “goede deal voor FC Twente”. Zelf liet de 23-jarige spelmaker weten “nu al trots” te zijn op zijn aanstelling tot 2021.

Dit weekend werd bekend dat Ziyech, die al sinds vorig seizoen weg wilde bij zijn huidige werkgever FC Twente, al op persoonlijke basis rond was met Ajax. Een eerste bod van 8 miljoen euro werd door de club uit Enschede afgewezen. Ziyech stond deze zomer ook in de belangstelling van Fenerbahçe en Swansea City.

Eerst uitgesloten

De Marokkaans-Nederlandse Ziyech krijgt het rugnummer 22 bij de club. Opvallend was dat eerder de komst van de spelbepaler nog werd uitgesloten door directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax. Ziyech zou de doorstroom van eigen talenten komende jaren kunnen belemmeren. Het standpunt veranderde na een teleurstellende start van het seizoen.

Voor zijn komst naar FC Twente speelde Ziyech voor SC Heerenveen. Ziyech werd geboren in het Flevolandse Dronten, maar speelt zijn interlands voor het Marokkaanse voetbalelftal.