Adrenalinepomp met lek

De film zelf is een adrenalinepomp met een lek: telkens als de spanning wordt opgepompt loopt de boel even snel leeg **.

©

Het is alweer vijf jaar geleden dat Mr. Mechanic uit zijn winterslaap werd gewekt, en de zwijgzame actieheld uit 1972 het gezicht van Jason Statham kreeg in een hightechthriller over koelbloedigheid en wraak.

Rondom die thema’s is ook nu weer een plot geweven die van Rio de Janeiro via Thailand naar Sydney en verder voert. Stathams Arthur Bishop heeft weliswaar gezworen nooit meer een huurmoord te plegen, maar wordt door zijn oude aartsvijand Crain gedwongen dat nu te doen om de vrouw te redden aan wie hij zijn hart verloor. Zelfs een killer met in elke wereldstad een koffer geld, wapens en valse paspoorten onder een garagevloer heeft een zwakke plek.

Mechanic: Resurrection is een high-class B-film, met Tommy Lee Jones als rock-n’-roll-wapenhandelaar en Statham als een working-class Bond verwikkeld in stunts op een wolkenkrabber waar Tom Cruise in Mission Impossible even voor achter z’n oren zou krabben. Maar zet je dat dan op elke poster en prop je het in elke trailer: weg verrassing. De film zelf is een adrenalinepomp met een lek: telkens als de spanning wordt opgepompt loopt de boel even snel leeg.