Tennis

Drie Nederlanders op US Open, Haase speelt vandaag

Robin Haase komt maandag als eerste Nederlander in actie bij de US Open, de laatste grand slam van het seizoen. De nummer 62 van de wereld speelt tegen de Australiër James Duckworth, 195ste op de wereldranglijst. Er wordt in New York om elf uur begonnen; vijf uur ’s middags Nederlandse tijd. Haase, de enige Nederlander in het mannentoernooi, speelt de vierde partij van de dag op baan 13.

Kiki Bertens en Richel Hogenkamp zijn de Nederlandse deelnemers bij de vrouwen. Hogenkamp, die haar debuut maakt op de US Open, haalde het hoofdtoernooi via de kwalificaties. Zij treft in de eerste ronde de Britse Heather Watson. Hogenkamp en Bertens komen waarschijnlijk dinsdag in actie. Bertens is als twintigste geplaatst en treft in de eerste ronde het Kroatische talent Ana Konjuh.

De Zwitser Roger Federer, vijfvoudig US Open-winnaar en vorig jaar verliezend finalist, ontbreekt vanwege een knieblessure. De Servische titelverdediger Novak Djokovic speelt maandag tegen de Pool Jerzy Janowicz. Djokovic worstelde de afgelopen weken met een blessure aan zijn linkerpols. Daardoor ontbrak hij onlangs bij het toernooi in Cincinnati.

    • Steven Verseput