Sjoemelsoftware

‘Top VW sprak in maart 2015 over dieselgate’

Voormalig president-commissaris Ferdinand Piëch van Volkswagen trok in maart 2015 aan de bel bij toenmalig bestuursvoorzitter Martin Winterkorn over een Amerikaans onderzoek naar uitstootgegevens van sommige dieselauto’s. Winterkorn verzekerde hem toen dat hij die zaak onder controle had. Dat meldt de Duitse krant Bild am Sonntag op gezag van bronnen rond een intern onderzoek bij VW. Volgens het blad werpt de onthulling nieuw licht op de machtsstrijd die Piëch dat voorjaar uitvocht met Winterkorn. Hij zegde zonder opgaaf van reden zijn vertrouwen in de topman op, maar moest uiteindelijk zelf het veld ruimen. Toen het dieselschandaal in september aan het licht kwam, zag Winterkorn zich genoodzaakt ook zelf te vertrekken. (ANP)

    • Joop Meijnen