Paradisodebat

Pechtold: 24 miljoen extra voor cultuursector

24 miljoen euro: dat bedrag noemde D66-leider Alexander Pechtold gisteren in Paradiso, waar aan het slot van de Uitmarkt het Paradisodebat over de stand van de cultuur werd gehouden. Eerder in het debat had minister voor Cultuur Jet Bussemaker gezegd dat ze niet kan vooruitlopen op de kabinetsbesluiten die openbaar worden op Prinsjesdag. Pechtold, in de Tweede Kamer cultuurwoordvoerder, zei daarop aanhakend: „Het komt wel goed” en noemde het bedrag van 24 miljoen euro, dat kennelijk extra zou worden uitgetrokken voor de cultuursector. Onduidelijk was of dat zou gebeuren in de Cultuurbegroting of tijdens de onderhandelingen over een nieuw kabinet. Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Door eerdere bezuinigingen is er al jaren minder geld te verdelen in de cultuursector. Vorig jaar riep Pechtold tijdens het Paradisodebat de aanwezigen nog op om bij hem aan te kloppen met „een steviger kunstlobby” dan tot nu toe. (NRC)

    • Gretha Pama