Overleden Acteur Gene Wilder, die Willy Wonka speelde, op 83-jarige leeftijd overleden

Gene Wilder als Willy Wonka in 1971 in Willy Wonka and the Chocolate Factory
Gene Wilder als Willy Wonka in 1971 in Willy Wonka and the Chocolate Factory Foto Everett Collection/HH

De Amerikaanse acteur Gene Wilder is maandag op 83-jarige leeftijd overleden. Volgens zijn familie stierf hij thuis in Stamford, in de staat Connecticut, aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer, meldde Variety maandagavond. Wilder werd bij het grote publiek vooral bekend als Willy Wonka, het eigenaardige en voortdurend rijmende personage uit Sjakie en de chocoladefabriek, de verfilming uit 1971 van het boek van Roald Dahl. Wilder beleefde zijn hoogtijdagen als acteur in de jaren zeventig en tachtig, toen hij veelvuldig samenwerkte met filmregisseur Mel Brooks.

    • Pepijn Hendriks