Deel vliegveld LA even ontruimd na berichten over schutter

Het bleek vals alarm. De politie heeft één man opgepakt die verkleed was als Zorro.

De verkeerstoren van de Los Angeles International Airport (LAX).
De verkeerstoren van de Los Angeles International Airport (LAX). Foto Adrees Latif / Reuters

Berichten van een schutter op Los Angeles International Airport, waarvan delen zijn afgesloten en ontruimd, blijken vals alarm. Dat heeft de politie volgens nieuwszender CBS gezegd. De harde geluiden die passagiers hadden gehoord waren niet afkomstig van geweervuur.

De politie heeft één man opgepakt die verkleed was als Zorro, meldt persbureau AFP. Het is niet bekend wat hij met het incident te maken heeft.

Twitter avatar LAAirportPD LA Airport PD Police searching LAX after reports. All precautions being taken to ensure safety of public. Remain calm. Thank you for your cooperation

Nadat de politie zondagavond plaatselijke tijd onbevestigde berichten ontving van een schutter op het vliegveld zijn de bovenste vertrekhal en onderste aankomsthal van de centrale terminal van het vliegveld gesloten. Enkele vluchten werden aan de grond gehouden. Na een zoekactie waren geen schutters of gewonden gevonden. Er zijn geen schoten gelost, aldus de politie. Alle passagiers moesten opnieuw door de veiligheidscontroles.

Twitter avatar flyLAXairport LAX Airport Upper/Departures & Lower/Arrivals levels of Central Terminal Area (CTA) closed. Pls check w/ airlines if heading to LAX

Het vliegveld (afkorting LAX) is het op twee na grootste vliegveld van de Verenigde Staten en de op zes na drukste van de wereld met een totaal van 70,7 miljoen passagiers per jaar. Schiphol telt 55,6 miljoen passagiers per jaar.