Gemeentebank

‘Overheid terughoudend met investeringen’

Overheden, woningcorporaties en zorginstellingen blijven ondanks de lage rente terughoudend met investeringen. Dat merkte kredietverstrekker BNG maandag op in haar halfjaarbericht. BNG verstrekte in de eerste jaarhelft voor 4,7 miljard euro aan nieuwe kredieten, tegen 5,1 miljard euro een jaar eerder. Met name bij woningcorporaties blijven de investeringen achter door veranderde regelgeving. De bank voor lagere overheden en instellingen met een maatschappelijk belang zag de kredietportefeuille een fractie slinken tot 88,8 miljard euro. De lage rente, een gevolg van het stimuleringsbeleid van de Europese Centrale Bank, nam wel een hap uit de winst van BNG. Die beliep over afgelopen half jaar 126 miljoen euro, 29 miljoen minder dan een jaar eerder. (ANP)

    • Joop Meijnen