Elengante deuntjes in koud vuur

Vederlicht, vol verwijzingen en op een koele manier opwindend - zo klinkt het debuutalbum van de Duitse dj/muzikant Marius Lauber, alias Roosevelt. De 26-jarige Roosevelt, bekend als remixer van onder meer Glass Animals, leunde voor zijn eigen album vooral op popmuziek; hier geen nadruk op beats, maar op de wervelende synthesizerakkoorden en elegante deuntjes in ‘Colours’ en ‘Night Moves’. Met brede gebaren worden de melodieën geschetst, waardoor ieder nummer languissant opbloeit. De wolkige synthesizers – herinnerend aan Duran Duran en het hedendaagse Hot Chip - krijgen tegenwicht van puntige disco-gitaren en Roosevelts eigen zangstem, die jongensachtig klinkt met melancholische ondertoon.

Een enkel nummer (‘Moving On’) wankelt richting sentiment, dan ligt de vergelijking met jaren tachtig-band A-Ha zelfs voor de hand, maar voor het overige kun je zeggen: Roosevelt maakt koud vuur.

15/11 Melkweg, Amsterdam; 16/11 Rotown, Rotterdam.
    • Hester Carvalho