Een jazzplaat die tolt van energie

None

Als kind leerde het jonge Britse, in Nederland woonachtige talent Dominic J. Marshall klassieke piano, als tiener verdiept hij zich in elektronische beats. Dat heeft geleid tot de producties die Marshall als beatmaker maakt onder de naam DJM. Als jazzpianist en componist ontwikkelde hij zich echter op de conservatoria van Leeds en Amsterdam. Bij de Dutch Jazz Competition viel de pianist op, hij sleepte er in 2014 de prijs voor beste solist binnen. Het afgelopen jaar toerde hij met nu-jazz band The Cinematic Orchestra. En nu is er zijn eigen album waarop blijkt hoe Marshall aan het uitgroeien is tot interessante muzikale smaakmaker. The Triolithic is breed ingestoken, heeft slagkracht en tolt van energie. De pianist laat zich voor zijn dynamische, van elektronica doordrenkte jazz bijstaan door een rits jazzvrienden, zoals de veelbelovende, inventief drummende Jamie Peet.

    • Amanda Kuyper