Buitenlands voetbal

Topclubs gedeeld aan kop in Engeland; Frank de Boer pakt eerste punt met Inter

In Engeland hebben Manchester City, Chelsea en Manchester United hun gedeelde koppositie verstevigd. United sloeg in de slotfase toe bij Hull City (0-1), Chelsea klopte Burnley (3-0), City versloeg West Ham United met 3-0. Bij Tottenham Hotspur had de Nederlandse doelman Michel Vorm een belangrijke rol in de wedstrijd tegen Liverpool. Dankzij enkele fraaie reddingen van Vorm bleef Tottenham overeind: 1-1. Titelhouder Leicester City boekte zijn eerste overwinning. Leicester won met 2-1 van Swansea City. In Italië kende voormalig Ajax-spits Arek Milik een droomdebuut in de basisopstelling van Napoli. Mede door twee treffers van hem was Napoli met 4-2 te sterk voor AC Milan. Frank de Boer kwam in zijn eerste thuiswedstrijd als coach bij Internazionale niet verder dan 1-1 tegen Palermo. (NRC)

    • Steven Verseput