Brand verzorgingshuis Krabbendijke eist tweede leven

Zondagmiddag rond vijf uur brak een brand uit in verzorgingstehuis Nieulande. Eén bewoner overleed ter plekke.

Huldpdiensten aan het werk bij het verzorgingshuis in Krabbendijke. Foto ANP

De brand in een verzorgingshuis in Krabbendijke zondagmiddag heeft aan een tweede persoon het leven gekost. Dat meldt Veiligheidsregio Zeeland. Eén persoon overleed ter plekke; een ander die zwaargewond raakte is zondagavond overleden.

De brand brak zondagmiddag rond vijf uur uit in één van de appartementen op de tweede verdieping van verzorgingshuis Nieulande, onderdeel van Zorggroep Ter Weel. De brand was gauw onder controle, maar het appartement is volledig afgebrand. De politie doet nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Appartementen onbewoonbaar

Vier personen raakten gewond door het inademen van rook, van wie twee zwaar. De gewonden werden naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De twee lichtgewonden zijn inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.

Een groot aantal appartementen is door rookschade niet langer bewoonbaar. Voor 37 bewoners is een ander onderkomen gezorgd bij een andere locatie van Ter Weel of bij familie.

‘Had slechter kunnen aflopen’

Directeur Coby Traas van Zorggroep Ter Weel is geschokt, maar het had nog slechter kunnen aflopen, zegt ze tegen Omroep Zeeland:

“Het was een appartement op de tweede verdieping op de hoek. Als zo’n brand op de eerste verdieping in een tussenappartement was ontstaan, had het veel erger kunnen worden. Nu kon de brand snel geïsoleerd worden.”

De locatie van het zorgcentrum:

    • Menno Sedee