Boeken

Belgische verzint boekenvariant Pokémon Go

De Waalse Aveline Grégoire verstopte boeken in haar woonplaats om op Facebook hints te plaatsen over de verstopplek.

Aveline Grégoire, hoofd van een Belgische basisschool, is op Facebook een boekenvariant begonnen van het populaire augmentend reality-spel Pokémon Go. De pagina heet Chasseurs de Livres en telde binnen twee weken meer dan 50.000 leden, schrijft Boekblad.

Grégoire begon de actie met oude boeken waarvoor geen interesse meer was. Weggooien vond ze zonde, dus verpakte ze de boeken in plastic om ze te verstoppen en hints op haar op 12 augustus opgerichte Facebookpagina te plaatsen.

Schermafbeelding 2016-08-29 om 14.01.09

Gregoire zegt met de actie vooral jonge kinderen aan het lezen te willen krijgen. Een Vlaamse Facebook-variant van het spel, De boekenjagers, telt inmiddels meer dan 2.800 leden.

    • een onzer redacteuren