Alsof PSV nog gewaarschuwd moest worden: wat een goal

Een fraaie teamgoal uit de States en een toch wel heel duidelijke boodschap van Bayern aan een ieder die - hoezo eigenlijk? - twijfelde.

Een Nederlands tintje in Europa werd dit weekend verzorgd door Sporting Portugal. Het contracteerde international Bas Dost en heeft blijkbaar ook Luc Castaignos weten te lokaliseren. Frank de Boer kwam ook bij Sporting uit, maar dan om de duurste uitgaande transfer ooit in Portugal te beklinken. Inter pakte overigens z’n eerste puntje. Het zat De Boer niet erg mee: lullig, zo’n tegengoal als het allemaal al niet lekker gaat.

Ook in Italië: Arkadiusz Milik maakte zijn transfersom van zo’n 30 miljoen direct waar. Thuis tegen AC Milan (4-2) maakte hij een lelijke en een aardige goal. En Kevin Strootman scoorde voor het eerst in 2,5 jaar voor AS Roma in de Serie A.

3. Luciano Acosta (DC United)

Twee jaar geleden had Club Brugge nog interesse in deze Argentijn, maar Acosta bleef lekker in Buenos Aires bij Boca. De ‘nieuwe Riquelme’ weet zich reeds echter verhuurd aan DC United. In Washington stond hij dit weekend aan het einde van een heel aardige aanval. Prima teamgoal:

2. James Tavernier (Rangers FC)

Leuk en goed voor het Schotse voetbal dat Rangers terug is in de Schotse Premiership. Direct netjes tweede achter Celtic, al kwam de ploeg dit weekend voor de tweede keer in vier competitiewedstrijden niet verder dan een gelijkspel. Dit keer redde Tavernier de eer met een fraaie vrije trap: prachtig en krachtig uitgevoerd gezien de minieme aanloop:

1. Xabi Alonso (Bayern München)

Zou Bayern er na het vertrek van Pep Guardiola minder op zijn geworden? Welnee. Een beangstigende voetbalmachine, zo toonde het zich op de eerste Bundesligaspeeldag aan de hand van de nieuwe coach Carlo Ancelotti. PSV weet genoeg, als het dat al niet deed. Op 19 oktober en 2 november moeten de Eindhovenaren tegen Bayern zien te overleven. Heb genade. Xabi Alonso, hij zal 35 jaar zijn voor de groepsfase van de Champions League is afgewerkt, blijkt in elk geval nog steeds een klasbak: