Melle Daamen krijgt onderscheiding Amsterdam

De directeur van de stadsschouwburg ontving de Zilveren Medaille uit handen van burgemeester Eberhard van der Laan.

Melle Daamen, directeur van de Stadsschouwburg in Amsterdam, heeft op zondagavond de Zilveren Medaille van de stad gekregen. Dat meldt ANP. Burgemeester Eberhard van der Laan reikte de onderscheiding uit.

Twitter avatar KajsaOllongren Kajsa Ollongren Melle Daamen krijgt bij afscheid Zilveren Medaille van de stad #Amsterdam @ssba https://t.co/wY3RXoQtbc

Verantwoordelijk voor hogere bezoekcijfers en meer waardering

Volgens gemeente Amsterdam zorgde Daamen, sinds 2001 directeur van de Stadsschouwburg, voor hogere bezoekcijfers en een gestegen waardering. Hij was verantwoordelijk voor de verzelfstandiging van de schouwburg, een 40 miljoen euro kostende verbouwing en de komst van een tweede grote zaal, de Rabozaal en hij maakte van de entree een restaurant. Ook speelde Daamen een belangrijke rol in landelijke discussies over kunstklimaat- en beleid.

Begin juni maakte Daamen bekend dat hij in september begint als algemeen directeur van Theater Rotterdam.

Componist Louis Andriessen in 2009 geeërd

De gemeente Amsterdam reikt de Zilveren Medaille uit aan mensen die zich meer dan vijftien jaar ‘buitengewoon verdienstelijk’ hebben gemaakt voor de stad en de naam van Amsterdam op international niveau hebben uitgedragen. In 2009 werd de componist Louis Andriessen geeërd met deze onderscheiding.

    • Huib de Zeeuw