In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s uit de duizenden foto’s die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten)
Een optreden van een vuurartiest tijdens het Internationaal Vuurfestival in Ratomka bij Minsk in Wit-Rusland.
AFP / Sergei Gapon
Een politiehelikopter landt op de flanken van de Mont Blanc bij Chamonix in Frankrijk.
AFP / Philippe Desmazes
Panda Nuan Nuan viert haar eerste verjaardag in de dierentuin van Kuala Lumpur.
AFP / Mohd Rasfan
Een bij bombardementen gewond geraakt meisje wacht op behandeling in een ziekenhuis in Douma, een voorstad van Damascus.
AFP / Abd Doumany
Congoleze militairen arresteren een man bij protesten tegen het falen van de overheid de moorden en ethnische spanningen te stoppen in Noord-Kivu.
Reuters / Kenny Katombe
In Kirkuk verijdelen veiligheidsdiensten een zelfmoordaanslag op een shi’itische moskee door deze jongen van zijn bomvest te ontdoen.
Reuters / Ako Rasheed
Een medewerker van uitvaartbedrijf Okuribito demonstreert een lijkkist op de Life Ending Industry Expo in Tokio.
Reuters / Kim Kyung-Hoon
Een bij op lavendel in Ierland.
Reuters / Clodagh Kilcoyne
's Werelds grootste begraafplaats, in de shi’itische heilige stad Najaf in Irak, groeit twee keer zo hard als normaal door de doden in de strijd tegen IS. De Wadi al-Salam begraafplaats, Arabisch voor 'heilige vallei', is belangrijk voor shi’ieten omdat deze het mausoleum van hun eerste imam, Ali Bin Abi Talib, neef en schoonzoon van de profeet Mohammed omspant.
Reuters / Alaa Al-Marjani
Bijna 200 pagodes in de antieke stad Bagan in Myanmar zijn beschadigd geraakt na een aardbeving woensdag. De beving van magnitude 6,8 kostte tenminste drie mensen het leven.
AFP / Ye Aung Thu
Een jongentje kijkt naar leden van de al-Qassambrigade, de militaire tak van Hamas, tijdens een militaire parade in Rafah, Gaza. Daar werd de dood herdacht van twee militaire kopstukken van Hamas twee jaar geleden bij luchtaanvallen door Israël.
AFP / Said Khatib
Deelnemers van de wandeltocht genaamd The Route of Climate Change lopen langs een oude foto van de Pastoruri-gletsjer. De ijsmassa in de Andes in Peru is inmiddels ver teruggetrokken door de gestegen temperaturen.
AP / Martin Mejia
Jonge mannen die deel uitmaken van een drugsbende poseren in een favela in Rio de Janeiro, een dag voor de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen.
AFP / Diego Herculano
Afgelopen week opende ’s werelds bekendste wapenhandelaar Kalasjnikov een souvenirwinkel op de Moskouse luchthaven Sjeremetjevo, waar levensechte modellen van het machinegeweer te koop zijn.
Reuters / Maxim Shemetov
Een man staat bij de lichamen van familieleden die zijn omgekomen bij bombardementen in Douma, Syrië.
Reuters / Bassam Khabieh
Een luchtfoto toont de omvang van de verwoestingen in het dorp Pescara del Tronto door de aardbeving in Italië.
Reuters / Stefano De Nicolo
Veel media hebben deze foto van zuster Mariana, de bebloede non die na de aardbeving in Italië met een mobieltje in haar hand op de grond zit, gebruikt om het drama van de aardbeving te verbeelden.
Massimo Percossi / ANSA via AP
Medewerkers van de Zuid-Koreaanse volksvertegenwoordiging passeren militairen tijdens een anti-terrorisme-oefening, woensdag in Seoel.
AP / Ahn Young-joon
President Ali Bongo Ondimba van Gabon zit bij de visagie voorafgaand aan het verkiezingsdebat voor de nationale televisie.
AFP / Marco Longari
Hillary Clinton was maandag te gast in de Jimmy Kimmel Show.
Reuters / Aaron P. Bernstein