In beeld

Camping Maxmania

De Grand Prix van Francorchamps is een festival van mannen die onder elkaar willen zijn en die lekker even van huis hun passie voor snelheid en stoere sport willen delen. Duizenden Nederlanders trekken in caravans, legertenten en campers naar geïmproviseerde campings op de heuvels van de Ardennen. Ze bouwen er hun jaarlijkse feestje met drank, barbecue en dreunende beats.
Vorig jaar nam de gekte in Francorchamps al toe toen Max Verstappen zijn eerste jaar in de Formule 1 reed. De tribunes en taluds rond het circuit zullen zondag stampvol Nederlandse fans zitten.
Ivan Put
Een groep vrienden uit Hoogeveen heeft een oude touringcar opgekocht en helemaal in Red Bull-stijl geschilderd, met beeltenis van Max en al. Ze slapen er met zes man in.
Ivan Put
Een ander komt met complete oplegger naar België.
Ivan Put
Aan het begin van de week hebben ze hun nederzetting opgebouwd. Vandaag komen de vrouwen, de eerste dagen zijn ze nog even onder elkaar geweest.
Ivan Put
Problemen zijn er nooit, zegt iedereen in koor. Of ze op camping 135, 162 of waar dan ook staan. "Formule 1 verbroedert", wordt er gezegd.
Ivan Put
Een speenvarken maakt verderop bij de buren zijn laatste wentelingen, de rook van de barbecue vermengt zich met de avonddamp van een hete dag.
Ivan Put
Ivan Put
Proost, ook de opgehangen opblaaspop heeft een bierblikje in haar hand.
Ivan Put
De mechanische stier staat symbool voor het team van hun held Max Verstappen: Red Bull.
Ivan Put
Max heeft de Formule 1 weer Schwung gegeven, zeggen de liefhebbers.
Ivan Put
Ze vermaken zich met een schuimkanon.
Ivan Put
‘Go Max Go’ moedigen de vlaggen en spandoeken op de campings aan.
Ivan Put