Arrestaties na grote vechtpartij bij rij Tikibad

Er brak ruzie uit nadat een groep van vijftien man probeerde voor te dringen. Ook de politie werd aangevallen.

Archiefbeeld. Foto Robin Utrecht / ANP

Het Tikibad in attractiepark Duinrell is zaterdag korte tijd ontruimd geweest na een grote vechtpartij. Een groep van zo’n vijftien mensen ging in gevecht met de beveiliging en de politie. Vijf mensen zijn aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging, meldt ANP. Nieuwe gasten komen het zwembad in Wassenaar de rest van de avond niet meer in.

De ruzie lijkt ontstaan te zijn nadat de groep probeerde voor te dringen in de rij voor de kassa. Toen een van de andere bezoekers daar iets van zei, zou die geïntimideerd zijn. De beveiliging wilde de groep vervolgens het park uit zetten, waarna volgens ANP een grote vechtpartij ontstond.

Twitter avatar POL_DenHaag Politie Den Haag Vijf aanhoudingen na vechtpartij #Duinrell waarbij groep (15 man) zich tegen beveiligers en agenten keerde. Inmiddels is rust teruggekeerd.

Ook de politiemensen die inmiddels bij het park aankwamen slaagden er niet direct in de gemoederen te bedaren. Volgens de regionale zender Omroep West werd de melding ‘assistentie collega’ uitgezet omdat ook de eerste agenten werden aangevallen. Vervolgens zouden er “binnen enkele minuten bijna twintig politieauto’s voor het park” gestaan hebben.

Het zwembad is normaal gesproken tot 22.00 uur geopend. Mensen die in de rij stonden om naar binnen te gaan zijn volgens een woordvoerder van het park gecompenseerd, aldus ANP.

    • Bastiaan Nagtegaal