Zware loting Feyenoord in Europa League

De Rotterdammers spelen tegen Manchester United en Fenerbahçe. Ajax speelt onder meer tegen Standard Luik, AZ tegen Zenit Sint-Petersburg.

Feyenoorder Jens Toornstra viert zijn treffer tegen FC Twente.
Feyenoorder Jens Toornstra viert zijn treffer tegen FC Twente. Foto Kay in 't Veen / ANP

Feyenoord heeft het niet getroffen in de loting voor de groepsfase van de Europa League. De bekerwinnaar moet in groep A spelen tegen Manchester United en Fenerbahçe, de club van trainer Dick Advocaat. Bij Fenerbahçe spelen oud-Feyenoorder Robin van Persie en ex-Ajacied Gregory van der Wiel. Van Persie was Feyenoorder toen de club in 2002 de UEFA Cup in eigen stadion veroverde. De derde tegenstander van de Rotterdammers is Zorja Loehansk uit Oekraïne.

De twee andere Nederlandse clubs in de Europa League zijn Ajax en AZ. Ajax werd gekoppeld aan Standard Luik, Celta de Vigo en Panathinaikos. AZ gaat spelen tegen Zenit Sint-Petersburg, Maccabi Tel Aviv en het Ierse Dundalk.

De volledige loting. Tekst gaat verder onder tweet.

Twitter avatar EuropaLeague UEFA Europa League The official result of the #UELdraw https://t.co/5Aw0eSrGaf

Ajax zat in pot 1 en ontliep daarmee de sterkste clubs. AZ zat in pot 2 en Feyenoord in pot 3. Vorig seizoen werd de Europa League een deceptie voor alle Nederlandse deelnemers. Ajax, AZ en FC Groningen werden allemaal in de groepsfase uitgeschakeld.

Donderdag werd al geloot voor de poulefase in de Champions League. Landskampioen PSV werd daarin gekoppeld aan drie sterke tegenstanders: Bayern München, Atlético Madrid en FC Rostov, dat Ajax in de voorronde uitschakelde en de Amsterdamse club tot de Europa League veroordeelde.