Zeker tien doden bij aanval restaurant Mogadishu

Al-Shabaab heeft de aanslag opgeeist. De terreurbeweging werd in 2011 verdreven uit de Somalische hoofdstad.

De geëxplodeerde auto bij het restaurant in de Somalische hoofdstad Mogadishu.
De geëxplodeerde auto bij het restaurant in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Foto Mohamed Abdiwahab/ AFP

In de Somalische hoofdstad Mogadishu zijn op donderdagnacht zeker tien mensen omgekomen toen islamitische militanten een restaurant aanvielen. Voorafgaand aan de aanval ging een autobom af, zo meldt persbureau Reuters.

De militante terreurbeweging Al-Shabaab, dat gelieerd is aan Al-Qaeda, heeft de aanslag opgeëist.

Aanval duurde bijna zes uur

Volgens de Somalische politie ontplofte een auto bij de Banadir Beach Club waarna militanten het restaurant aan de zee bestormden. Het duurde bijna zes uur voordat de politie de aanval beëindigde. In totaal kwamen zes burgers om, twee politieagenten en twee militanten van Al-Shabaab.

Het restaurant waar de aanval plaatsvond

Al-Shabaab werd in 2011 verdreven uit de Somalische hoofdstad, maar pleegt geregeld aanslagen in Somalië en omliggende landen. Vorige week was de terreurbeweging verantwoordelijk voor een dubbele zelfmoordaanslag bij het hoofdkwartier van de plaatselijke regering in de Somalische stad Galkayo. Daarbij kwamen tien mensen om.