Voetbal

Cillessen tekent voor vijf jaar bij FC Barcelona

Jasper Cillessen heeft donderdag zijn transfer van Ajax naar FC Barcelona afgerond. De 27-jarige doelman tekende een contract voor vijf jaar en wordt vrijdag gepresenteerd. Ajax huurt keeper Tim Krul voor één seizoen van Newcastle United ter vervanging. Woensdagavond stond Cillessen voor het laatst onder de lat bij Ajax, waar hij na de 4-1 nederlaag tegen FK Rostov direct op het vliegtuig stapte naar Barcelona. Ajax ontvangt 15 miljoen euro voor de keeper, al is 2 miljoen daarvan afhankelijk van prestaties, zo meldt de club. Cillessen begon zijn profcarrière bij NEC. In 2011 werd hij overgenomen door Ajax waar hij de concurrentiestrijd om de plek van eerste keeper won van Kenneth Vermeer. Bij Barcelona is hij aangetrokken als tweede keeper, achter de Duitse Marc-André ter Stegen. (ANP)